Nyheder

Slankeguru afsløret i dobbeltrolle

Landets førende slankedoktor, Arne Astrup, får løn af skatteborgerne for at give uafhængige råd om sund kost.

Alligevel har han de seneste to år adskillige gange offentligt rost en slankepille, der ville give ham en personlig økonomisk gevinst, når den kom på markedet. Det skriver Politiken.

Pillen er en verdenssensation, der er andre slankepiller overlegen, har det lydt fra den statsansatte professor og institutleder, mens han har haft ak-tier i og været konsulent for firmaet Neurosearch, der står bag pillen.

Afviste det som et problem

Som Doktor Slank i bladet Ude og Hjemme har Arne Astrup skrevet til 700.000 læsere, at pillen får kiloene til at rasle af. Politiken interviewede mandag Arne Astrup om hans dobbeltrolle som højt profileret forsker, der roser en slankepille fra et firma, han selv havde købt aktier i. Han afviste, at aktieposten skaber tvivl om hans habilitet, når han i medierne fremhæver pillens kvaliteter.

To dage senere var professoren kommet på andre tanker. Han skriver i en mail til Politiken, at han fastholder, at man sagtens kan udtale sig om medicin fra et firma, man har en økonomisk interesse i, så længe der er åbenhed omkring det.

Interviewet har åbnet mine øjne... Jeg har derfor personligt besluttet at sælge alle mine aktier i Neurosearch

Arne Astrup, læge

"Interviewet har imidlertid åbnet mine øjne for, at ikke alle tænker sådan. Jeg har derfor personligt besluttet at sælge alle mine aktier i Neurosearch," skriver han til Politiken.

Arne Astrup forklarer, at han i maj 2007 købte aktier i firmaet, fordi slankepillen "så utrolig lovende ud". Siden købte han aktier tre gange, så han sidste efterår ejede knap 1.000 aktier i Neurosearch til en værdi af omkring 200.000 kroner.