Skattesmæk vil svække Anders Fogh

Tilliden til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) svækkes, hvis regeringen laver en skattereform, der øger beskat-ningen på boliger, mens den sænker skatten på arbejde, skriver Politiken.

I en meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2, sva-rer 47 pct. af danskerne, at det vil svække statsministerens troværdighed, hvis der pilles ved rentefradraget. 21 pct. mener, at det vil styrke ham.

Samtidig giver 43 pct. udtryk for, at de er imod sådan en model, mens 33 pct. synes det er en god ide.

Vil se på rentefradraget

"Det sværeste ved en reform er at finde finansieringen, men når boligejerne ønsker, at vi ikke rører ved beskatningen af boligen, så tror jeg også, de kan regne med det," siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

Ifølge Politikens oplysninger overvejer regeringen netop, om rentefradraget på boliglån skal sænkes fra 33 pct. til eksempelvis 25 pct. over en længere periode. En sådan øvelse vil ifølge de økonomiske vismænd indbringe staten fem milliarder kroner - penge, som kan bruges på at nedsætte skatten på arbejde.

"Vi vil få meget svært ved at finde den finansiering andre steder, når vi ønsker en markant nedsættelse af indkomstskatten", erkender en regeringskilde.

DF: Stort arbejde venter

Dansk Folkeparti forstår godt, at danskernes tillid til statsministeren kan svækkes med en reform.

"Regeringen gik til valg på at overholde skattestoppet, men vil gennemføre en skattereform efter valget. Det er klart, at det betyder, at statsministeren har et stort arbejde foran sig, når han skal genoprette tilliden til danskerne. Især fordi hans stærkeste kort hidtil har været kontraktpolitikken," siger finansordfører Kristian Thulesen Dahl (DF).