Nyheder

Frygtelig Lykkelig vandt stort

Tre film løb tilsammen med næsten alle priserne, da Danmarks Film Akademi søndag aften foran 650 gæster i Cirkusbygningen for 25. gang uddelte årets Robert-priser.

Henrik Rubens Genz' film "Frygtelig lykkelig" blev hædret med hele syv Ro-bert-priser: bedste film, bedste in-struktør, bedste kvindelige hovedrolle (Lena Maria Christensen), bedste mand-lige hovedrolle (Jakob Cedergren), samt bedste manuskript, bedste foto-graf og Kira, der vandt for bedste sang med nummeret "Riders of the freeway".

Tekniske priser til Flammen og Citronen

Men også instruktørerne Ole Christian Madsen og Niels Arden Oplev havde grund til at være lykkelig. Deres film, "Flammen og citronen" og "To verdener" blev præmieret med henholdsvis fem og fire priser.

Priserne til Ole Christian Madsens store biografsucces "Flammen og Citronen" var alle i de tekniske kategorier: kostumier, scenograf, sminkør, lyddesign samt special effects. Kostumier Manon Rasmussen fik hermed sin 12. Robert-pris.

Jens Jørgen Spottag og Sarah Boberg blev begge præmieret for deres birollepræstationer i Niels Arden Oplevs "To verdener". Filmen vandt også priserne for bedste klip og bedste score, en pris der blev delt med "Kandidaten", da der var stemmelighed.

Børne- og ungdomspris til Max Pinlig

Lotte Svendsens "Max Pinlig" fik prisen for bedste børne- og ungdomsfilm. Akademiet hædrede også vort svenske broderfolk ved at tildele prisen for bedste ikke amerikanske film til Jan Troells "Maria Larsons Evige Øjeblik". Prisen for bedste amerikanske film blev vundet af brødrene Ethan og Joel Coen for deres barske "No Country for Old Men".

Aftenens største bifald gik til modtagerne af Æres Robert, filmmand Ole Michelsen, og 25 års Jubilæums Robert, journalist Ebbe Iversen.