Nyheder

Postbude uddelte 25 ton hundekiks

Mødet mellem hund og postbud ender ikke altid med et bid. I stedet for at sætte tænderne i postbudet nøjes de fleste danske hunde med de hundekiks, postbudene har med i lommen.

Sidste år brugte de danske postbude samlet knap 3000 kasser hundekiks, svarende til over 25 ton godter. Det viser en ny opgørelse fra Post Danmark.

"Hundekiks er en god måde at beskytte vores medarbejdere mod bid. En hund bliver noget mere medgørlig, når den får en godbid," siger sikkerhedschef hos PostDanmark Ebbe Andersen.

332 postbude angrebet

Foruden hundekiksene har postbudene også fået gode råd til, hvordan de skal håndtere de aggressive hunde på ruten. Dyrenes Beskyttelse har i samarbejde med Dansk Kennel Klub og Post Danmark udarbejdet en folder og en dvd til postbudene om, hvordan de skal forholde sig til fremmede hunde og blandt andet kan bruge deres kropssprog til at tackle fremmede hunde.

Alligevel er det ikke altid, at hunden er postbudets bedste ven.

Sidste år blev 335 postbude angrebet og bidt af hunde. Det førte til 45 sygemeldinger, heraf var 18 postbude sygemeldte i mere end tre dage.

"Hundebid er et stort problem. Et hundebid er på linje med andre trusler og kan give en livslang frygt for at møde hunde. Vi ser på det med stor alvor," siger sikkerhedschef Ebbe Andersen.

Hvis et postbud bliver bidt af en hund, tager Post Danmark kontakt til ejeren og beder ham sørge for at holde hunden inde, når postbudet kommer forbi. I særligt grove tilfælde anmeldes hundeejeren til politiet, og postomdelingen stoppes, indtil det igen er sikkert for postbudet at komme.

"Vi vil gerne levere post til alle husstande hver dag og samtidig være sikre på, at postbudene har en tryg hverdag," siger Ebbe Andersen.

Post Danmark brugte sidste år lidt over 370.000 kroner på hundekiks.