Nyheder

S-angreb på Søren Pind

Socialdemokraterne har hidtil holdt lav profil om Søren Pinds brug af sin repræsentationskonto som tidligere borgmester i København.

Men nu melder kommunalordfører Rasmus Prehn (S) sig under fanerne med et opsigtvækkende angreb på Pind og det, han opfatter som et mønster i Venstre.

Prehn mener, at de seneste sager om Søren Pinds alkoholrige arbejds-frokoster og -middage er udtryk for "et fast mønster", som han mener afspejler sig i Venstres politik.

"Jeg kan ikke gå ind i bilagene på Københavns Rådhus. Det er en opgave for kommunens revision. Men det bliver da nemmere og nemmere at forstå deres politik, når de åbenbart er berusede hele tiden," siger Rasmus Prehn, efter at have læst Ekstra Bladets historier om Pinds middage med politiske kolleger og ansatte.

"Det ligner et fast mønster. Man bruger repræsentationskontoen til at holde kammeratskabsselskab på en eller anden måde, hvor det er det sociale, det parti-interne og druk, der er på dagsordenen mere end reelle forhandlinger," lyder anklagen fra Rasmus Prehn.

Prehn var sidste år bannerfører for kritikken af finansminister Lars Løkke Rasmussens håndtering af sine bilag.

Han var samtidig stærkt kritisk over for, at flere Venstre-ministre havde brugt skattepenge til at betale for Venstre-arrangementer.

Prehn hentydede til statsministerens betaling for Venstre-møder på Marienborg, videnskabsminister Helge Sanders møder med sin valgkreds og Claus Hjort Frederiksens møder med sit V-bagland.