Nyheder

Brud på våbenhvilen i Gaza

En bombe anbragt af palæstinensere dræbte i dag en israelsk soldat og sårede tre andre tæt på grænsen til Gazastriben.

Efter eksplosionen begyndte israelske soldater at skyde i retning af, hvor den israelske soldat blev dræbt. En palæstinensisk bonde mistede livet.

Senere på dagen foretog den israelske hær et luftangreb mod en motorcykel ved byen Khan Younis i den sydlige del af Gazastriben. Et militant medlem af Hamas og en forbipasserende blev såret ved angrebet, siger hospitalskilder.

Dermed tyder det på, at den 10 dage gamle våbenhvile i den palæstinensiske enklave er brudt. Ingen af parterne antydede dog, at våbenhvilen nu er forbi.

Ingen har taget skylden

Det er de værste voldshandlinger, siden en 22 dage lang israelsk militæroffensiv i Gazastriben blev afsluttet med, at Israel og det Hamas-kontrollerede Gaza erklærede våbenhvile.

Umiddelbart tog hverken Hamas eller andre militante grupper i Gazastriben skylden for bomben, der dræbte en israelsk soldat.

"Jeg er ligeglad med, hvem der angreb," sagde Israels udenrigsminister, Tzipi Livni.

"Hamas kontrollerer Gaza og er ansvarlig for alt, der sker. Hvis de skyder mod mig fra Gaza, sprænger en bombe, affyrer et missil eller smugler våben, vil Israel reagere," understregede hun.

10 israelske soldater blev dræbt under den 22 dage lange krig, som sluttede 18. januar efter en våbenhvile, der blev annonceret samme dag.

1330 palæstinensere har mistet livet i kampene.