Nyheder

Krise øger lysten til at spare op

Flere kroner på lønsedlen til ansatte i social- og sundhedssektoren vil ikke få sygeplejersker og socialrådgivere til at fare ud og bruge pengene i nærmeste indkøbscenter. De vil hellere spare mere op til pension. Det viser en undersøgelse blandt medlemmer af Pensionskassernes Administration, PKA.

Næsten syv ud af 10 mellem 25 og 40 år er opsatte på at sætte flere penge til side til den tredje alder. Ifølge undersøgelsen er det den omsiggribende globale økonomiske krise, der får medlemmerne til at bekymre sig om deres økonomi i pensionsalderen.

Derfor vil de gerne spare mere op ud over det, de allerede lægger til side i deres arbejdsmarkedspension.

Det er positivt at folk spare op

Og det på trods af, at forårets overenskomster for PKA's cirka 230.000 medlemmer, hvor mere end 90 procent af medlemmerne er kvinder, gav dem mere i løn og en højere pension.

Selv om politikere og økonomer igen og igen pointerer vigtigheden af, at danskerne holder en skrantende dansk økonomi i gang ved at ikke at slække på forbruget, mener Vibeke Thinggaard, direktør i PKA, at det er positivt, at så mange vil spare mere op.

"I dag arbejder mange af vores medlemmer på deltid eller begynder deres opsparing sent. Vi kan derfor kun håbe, at de lægger de ekstra penge, der kunne komme i form af skattelettelser til side til pensionen," siger hun til Ritzau.

Det er op til den enkelte familie

Men Vibeke Thinggaard mener ikke, at medlemmerne af PKA dermed er med til at understøtte den krise, som bekymrer dem.

"Jeg tror ikke, det er PKA's medlemmer, som gør, at krisen bliver forstærket, hvis de sparer op i stedet for at bruge flere penge. Det er den enkeltes families økonomi, som er afgørende for, hvor meget familierne forbruger, og dermed holder økonomien i gang," siger hun.