Nyheder

Rige mænd giver flere orgasmer

Jo rigere en mand er, desto flere orgasmer får hans sexpartner. Det viser ny forskning ifølge Sunday Times.

"Hyppigheden af en kvindes orgasmer stiger med hendes partners indkomst," siger psykolog Dr. Thomas Pollet fra Newcastle University psykolog.

Pollet mener, at det er evolutionær tilpasning, som har programmeret kvinder til at vælge mænd på grundlag af deres kvalitet som skaffedyr.

Vejen til guldet er en tur i høet

Undersøgelsens - måske lidt kontroversielle - konklusion er med andre ord, at kvinder simpelthen er guldgravere af natur. Undersøgelsen harmonerer dermed fint med anden moderne forskning inden for evolutionære psykologi, der peger på, at både mænd og kvinder er genetisk prædisponerede for hensynsløst at udnytte hinanden for at opnå de bedste chancer for at netop deres geners overlevelse.

Den kvindelige orgasme er genstand for megen forskning, fordi den umiddelbart ikke har noget reproduktivt formål. Kvinder kan blive gravide, uanset hvor meget eller lidt de nyder forplantningsprocessen.

Kvalitetsmænd giver kvalitetsorgasmer

Pollet og medforfatteren professor Daniel Nettle mener, at den kvindelige orgasme er en udviklingsmæssig tilpasning, der skal drive kvinder til at udvælge og fastholde mænd af høj kvalitet.

David Buss, professor i psykologi ved University of Texas i Austin har skrevet en bog om udviklingen af den kvindelige seksuelle lyst. Han mener, at den kvindelige orgasme har flere mulige formål.

"Den kan fremme de følelsesmæssige bånd med en mand af høj kvalitet eller fungere som et signal om, at kvinden meget seksuelt tilfreds og derfor næppe vil søge sex med andre mænd," forklarer han:

"Det, disse orgasmer siger, er, 'jeg er meget loyal, så du skal investere i mig og mine børn'."