Nyheder

Meteor slog ned og lyste himlen op

Mange danskere havde nok sat sig til rette i sofaen for at se de danske håndboldherrer spille deres første kamp ved VM, da de kort før kampstart fik sig noget en overraskelse ved at kigge ud af vinduet. Et kraftigt lys-glimt oplyste himlen i et par sekunder omkring kl. 20.10, der godt et minuts tid efter blev fulgt af en lavfrekvent rumlen fra 'det fjerne'. Der er med stor sandsynlighed tale om en meteor.

Et overvågningskamera i Skåne fangede meteoren, da den styrtede mod jorden - og meldinger fra Skåne lyder på både et kraftigt lysglimt og et stort brag.

I følge observationerne vuderes det af Tycho Brahe Planetariet, at meteoren bevægede sig henover Blekinge.

Ramte nok ikke jorden

Overvågningsbillederne og diverse observationer indikerer dog, at meteoren lige akkurat nåede at 'brænde op' i atmosfæren inden den nåede jorden. Meteorens møde med atmosfæren forårsagede ifølge astrofysiker Michael Linden-Vørnle det brag, som mange danskere hørte efter lysglimtet.

Der er endnu heller ikke fundet noget eventuelt nedslagssted fra meteoren.

Det er da også ganske sjældent at meteorer på himlen resulterer i nedslag på jorden. Sidst en meteor blev observeret i Danmark og man samtidig efterfølgende fandt rester af meteoritten på landjorden var i 1951.