Meteor ramte formentlig Østersøen

Den meteor, der i aftes bragede ned gennem atmosfæren og oplyste himlen over det sydlige Danmark, er sandsynligvis forsvundet i Østersøen. Sådan tegner det i hvert fald umid-delbart efter de mange rapporter fra folk, der så det voldsomme lysglimt og hørte braget fra nedslaget, oplyser Michael Linden-Vørnle fra Tycho Brahe Planetarium i København.

"De observationer, vi har fået ind, og den videooptagelse fra Sverige, vi har set, peger på et sted i Østersøen syd for Lolland-Falster," siger Linden-Vørnle til Ritzau.

Blev set i Skåne, Jylland og Polen

Meteoren blev observeret fra Skåne, Bornholm og det sydøstlige Danmark, ligesom det blændende, blågrønne lys på aftenhimlen blev observeret af en dansker, som arbejder i det nordlige Polen. Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kimede telefonen i aftes, fordi bekymrede borgere ville have svar på, hvad det var, de havde været vidner til.

Der var i dag kommet næsten 300 indberetninger om fænomenet til Dansk Ildkuglecentral, som drives af Tycho Brahe Planetarium, Geologisk Museum og Astronomisk Selskab i forening. Og det er mange, bemærker Michael Linden-Vørnle.

"Heldigvis er der efterhånden mange mennesker, der ved, hvor de skal henvende sig med sådanne informationer - endda uden at vi selv har bedt folk sende oplysninger ind, tilføjer han.