Partier kræver stop for rentefejl

Forbrugerne kan ikke være tjent med, at bankerne ukontrolleret kan opgive forkerte priser på lån og kreditter.

Det mener Folketingets tre største partier, som kræver, at den ansvarlige myndighed, Finanstilsynet, begynder at kontrollere bankernes priser, skriver Politikens forbrugersite, tjek.dk.

Det gør Finanstilsynet ikke nu, selv om otte ud af ti banker ifølge analysefirmaet Mybanker.dk har fejl i deres priser. Venstre vil have Finanstilsynet til at redegøre for, hvordan problemet kan løses.

"Det kan ikke være rigtigt, at det kræver en kritisk journalist, for at de her fejl kommer frem i lyset. I øjeblikket, hvor renten ryger op og ned, har forbrugerne særligt brug for korrekte og gennemskuelige oplysninger. Når der nu er påviselige fejl, må Finanstilsynet kunne gøre mere. Jeg vil have Finanstilsynets bud på, hvad de synes, de kan gøre," siger Tina Nedergaard.

Hun vil ændre loven, hvis Finanstilsynet ikke kan løse opgaven inden for de nuværende rammer.

Vi har haft blind tillid

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kræver forklaring af økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K).

"Det her er ganske enkelt ikke godt nok. Når man køber en vare, skal deklarationen være i orden - også når varen er et lån i en bank. Vi har i mange år haft blind tillid til bankerne, og det er muligvis årsagen til, at Finanstilsynet ikke har reageret, men det må høre op nu," siger René Christensen (DF).