Nyheder

Skattelettelser skal shoppes op

Hver anden dansker vil tage nye skat-telettelser med på shoppetur frem for at lægge pengene i sparegrisen. Det viser en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

Dermed har forbrugslysten ikke ændret sig siden 2006, hvor 44 procent af vælgerne svarede, at de hovedsagelig ville bruge en ny skattelettelse til forbrug frem for opsparing.

Dermed kan VK-regeringen sparke gang i den væksten ved at underfinansi-ere den kommende skattereform i et par år.

S skal opgive myterne

Statsminister Ander Fogh Rasmussen (V) luftede i december tanken i et interview med Børsen, men selv om både Dansk Folkeparti og De radikale siden har givet grønt lys, så afvises tanken stadig af Socialdemokraterne, som frygter, at pengene spares op.

Skatteminister Kristian Jensen (V) håber, at undersøgelsen kan få Socialdemokraterne til at "opgive myterne".

"Jeg synes, det her bekræfter, at en skattereform, der er underfinansieret i starten, vil være en god kickstart til dansk økonomi," siger han.

Danskere lever ud fra budgetkonto

Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, nikker ja til undersøgelsens konklusioner. Han er ikke i tvivl om, at forbruget vil stige og mener ikke, at der er belæg for, at hele skattelettelsen vil blive sparet op.

"Forbruget vil ikke stige én til én, men det er meget unuanceret at sætte det ned mod nul. Mange danskere lever ud fra deres budgetkonto, og hvis der er mere tilbage, bliver der også brugt mere," siger Steen Bocian til Børsen.