Nyheder

K-byrødder demonstrerer for Israel

Israel har ret til at reagere i Gaza, fordi israelerne har været udsat for terror. Det mener de Konservative kommunalbestyrelsesmedlemmer, Pernille Høxbro og Niels-Ole Heggland, fra Frederiksberg. Derfor deltager duoen lørdag i støttedemonstrationen for Israel på Rådhuspladsen i København, hvor Pernille Høxbro taler.

"Ingen folkevalgt regering kan passivt se til, at befolkningen igen og igen bliver udsat for rå, tilfældig og blodig terror," skriver de bl.a. i en pressemeddelelse.

De mener, at den vestlige verden har en særlig forpligtelse til at støtte Israel, som de kalder "demokratiets oase i en ørken af undertrykkelse og ufrihed".

Tirsdag lagde udenrigsminister Per Stig Møller (K) ellers delvis afstand til Israel efter møde i Folketingets Udenrigspolitisk Nævn.

"Der er bred enighed i dansk politik om, at man fordømmer Hamas' raketangreb mod Israel, som har udløst den konflikt, som vi nu er i, og at man tager afstand fra overdreven anvendelse af militære midler," sagde Per Stig Møller.

Pernille Høxbro og Niels-Ole Heggland betegner Hamas som en "terrororganisation støttet af Iran".

"Hamas jagter også palæstinensere fra andre partier, de jagter kristne, de jagter kvinder uden slør, og raketterne fra Hamas bliver mere og mere præcise, og kan nå dybere og dybere ind i Israel. Derfor er Israel nødt til at handle, og det bør verdens demokratier støtte," mener de to kommunalbestyrelsesmedlemmer.