Nyheder

Qvortrup: Nyt parti har en chance

"Hvis Simon Emil Ammitzbøll formår at træde i karakter som andet end en skæv og speciel figur fra Christiansborg, ser det ikke helt dumt ud for hans nye parti Borgerligt Centrum," vurderer TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup.

Inden præsentationen af partiet gav Henrik Qvortrup partiet 20 procents chance for at overleve - og det ændrede Am-mitzbølls præstation på mødet ikke på:

"Han bekræftede min opfattelse af, at han er en dygtig og begavet politiker," siger han.

Han understreger, at Ammitzbøll præsenterede et program, der var væsentligt mere gennemarbejdet, end da Ny Alliance blev præsenteret.

Big Mother er partiets kant

Ifølge Qvortrup består Borgerligt Centrums kant i én af partiets mærkesager: Færre forbud og regler og Ammitzbølls begreb "Big Mother":

"Han byder ind med en vare, som vi ikke har set på den politiske midte før. Han forsøger at fange en stemning, som er i befolkningen. Hvis han gør det rigtigt, kan det skabe en ny mulighed for det nye parti," siger TV 2's politiske redaktør.

Ikke en stærk enmandshær

Henrik Qvortrup mener dog også, at der ligger en stor indsats forude for den unge partiformand.

Simon Emil Ammitzbøll har nemlig ikke samme vælgertække som Naser Khader, da han lancerede Ny Alliance (nu Liberal Alliance, red.).

På samme måde har Ammitzbøll heller ikke har samme politiske profiler, som Ny Alliance lagde ud med som medlemmer:

"Ammitzbøll er formentlig ikke stærk nok til at være en enmandshær, så han skal bruge det næste stykke tid på at levere budskabet om, at Borgerligt Centrum med sin politik kan modsvare en vis tyngde på personsiden," siger Qvortrup.