Nyheder

Europa ramt af isnende kulde

Arktisk kulde på under 20 minusgrader lammer lige nu store dele af Tyskland og Frankrig. Koldest var det den tyske i delstat Sachsen, hvor termomete-ret i Delitzsch viste mi-nus 26 grader. I Mainz kørte spe-ci-el-le "Kuldebusser" i nat rundt med tæpper og varm kaffe til byens hjemløse.

Kulden har også ramt nabolandet Frankrig hårdt. De frysende franskmænd har skruet så meget op for varmen, at elforbruget sætter ny rekord - el-net-tets ejer RTE opfordrer derfor til at slukke for vaske- og opvaskemaskinerne fra klokken 17 til 20.

Flere flyafgange aflyst

Og ligesom i Tyskland, hvor snefald udløste forsinkelser i lufthavne som Frankfurt, måtte flyrejsende i Paris' Charles de Gaulle-lufthavn væbne sig med tålmodighed og tilbringe natten på hoteller.

Alene Air France blev nødt til at aflyse 150 flyvninger.

Temperaturerne i Frankrig ligger cirka fem grader under normalen om vinteren.