788 mødte op til årets nytårskur

Christiansborg Slotsplads vrimlede her til formiddag med politikere, diplomater og militærfolk. Inden for i drabantsalen ventede regentparret og kronprins Frederik, som i flere timer udvekslede håndtryk med de mange kurgæster. Den store nytårskur samler hver år flere og flere - sidste år 788 - som bydes på kaffe og småkager.

Kort efter klokken ni forlod dronning Margrethe og prins Henrik residenspalæet på Amalienborg for at køre i Christian VIII's guldkaret fra 1840 til Christiansborg. I frost og enkelte snedrys ankom de anført af 50 gallaklædte gardehusarer til hest og to forridere. Klokken 9.30 var det den såkaldte I., II. og III. rangklasse, der ønskede den kongelige familie godt nytår, og derefter fulgte landsorganisationer og protektioner.

Den store nytårskur er den sidste i rækken af regentparrets nytårskure.