Nyheder

Khader forlader Liberal Alliance

Naser Khader forlader partiet Liberal Alliance, som han selv var med til at stifte i foråret 2007.

"Jeg har brugt min juleferie til at tænke min politiske fremtid igennem. Jeg har fundet ud af, at det ikke er nok med mavefornemmelsen - jeg skal også have hjertet med. Og jeg har simpelthen ikke længere hjertet med, der hvor vi har placeret Liberal Alliance," skriver Naser Khader bl.a. på sin hjemmeside. Han skriver også, at han i hjertet ikke er liberalist, men socialliberal, og at han erkender, at have tabt sin del af LA på gulvet.

"Da vi stiftede Ny Alliance så jeg for mig et brobyggerparti, et værdiparti, et integrationsparti. Et parti i tråd med det jeg har kæmpet for i mange år. Men jeg formåede ikke at fastholde denne vision," skriver Naser Kahder.

Èn medstifter tilbage

Liberal Alliance blev stiftet den 7. maj 2006 af Gitte Seeberg, Anders Samuelsen og Naser Khader.

Gitte Seeberg forlod partiet den 29. januar 2008 på grund af uoverensstemmelser om partiets politik, herunder samarbejdet med Dansk Folkeparti. Dermed er Anders Samuelsen nu den eneste, der er tilbage, af de tre medstiftere.

Partiet fik ved valget 5 mandater - siden har folketingsmedlemmerne Malou Aamund og Jørgen Poulsen også forladt partiet.

Visionerne brast

Naser Khader indrømmer på sin hjemmeside, at han ikke formåede at bære partiets visioner igennem.

"Da vi stiftede Ny Alliance så jeg for mig et brobyggerparti, et værdiparti, et integrationsparti. Et parti i tråd med det jeg har kæmpet for i mange år. Men jeg formåede ikke at fastholde denne vision. Projektet tabte simpelthen den sociale indignation, den menneskelige varme og det at kunne se, at løsningen af fremtidens udfordringer ikke kun handler om tal og økonomi, men også om mennesker og værdier," skriver han.

"Jeg er ikke nogen god leder"

Naser Khader erkender også, at han ikke havde de fornødne lederevner til at gøre Ny Alliance til en succes.

"Jeg må erkende, at jeg ikke er nogen god partileder. Jeg brænder for nogle andre ting. Jeg brænder for nogle visioner og ideer - for nogle værdier. Det synes jeg gør mig til en god politiker. Men jeg går ikke over i historien for godt partilederskab. Og derfor er ansvaret for, at det er gået, som det er gået, helt og holdent mit. Jeg vil hverken nu eller senere klandre nogen," skriver han.