Nyheder

Pind: Israel har ret til offensiv

Israel har fuld ret til landoffensiven i Gaza mod Hamas, fordi det er en terrororganisation, som har opsagt våbenhvilen og angrebet Israel med raketter, mener Venstre.

Udenrigspolitisk ordfører Søren Pind (V) forstår den israelske reaktion, selv om han kalder den voldsom.

"Det er svært at sige, at det er util-ladeligt eller andet. I virkeligheden har Israel forsøgt at forsvare sine retmæssige interesser," siger Søren Pind til Ritzau. Han er i tvivl om, at Hamas kan fjernes med magt.

"Det er et stort spørgsmål. Men hvad havde alternativet været. Det havde været, at Israel fortsat sad i en belejringstilstand med raketter regnende ned over sig med skræk og angst i befolkningen. For enhver regering ville det være et helt uholdbart alternativ," siger Venstres ordfører.