Nyheder

Over 300 dræbt i israelske angreb

Kamphandlingerne mellem Israel og palæ-stinensere fortsætter i Gazastriben.

Antallet af dræbte er ifølge palæsti-nensiske kilder mere end 310 mennesker efter de voldsomste luftangreb, som israelerne nogensinde har rettet mod de 1,5 millioner palæstinensere i Gazastriben, der kontrolleres af Hamas.

Drabstallene fortsætter med at stige, og der meldes også om, at flere børn har mistet livet. Ifølge et FN-organ er mindst 51 civile palæstinensere døde under angrebene, som ikke ser ud til at stoppe foreløbigt.

"Israel vil fortsætte kampagnen, indtil vi har et nyt sikkerhedsmiljø i syd, hvor befolkningen ikke længere skal leve i frygt for terror og i frygt for konstante raketangreb," siger en talsmand for Israels premierminister, Ehud Olmert.

Israels militære efterretningstjeneste siger, at Hamas' evne til at affyre raketter mod Israel er blevet nedsat med 50 procent efter den seneste bølge af luftangreb. Antallet af raketangreb mod Israel faldt da også fra 130 lørdag til 20 søndag.

En israeler blev i dag dræbt af en raket i byen Ashkelon, der var affyret fra Gaza lige i nærheden.

For lidt mere end en uge siden udløb en i forvejen spinkel våbenhvile mellem parterne, og Israel beskylder Hamas for at have brugt våbenhvilen til at fremstille raketter, der kan nå dybere ind i Israel end tidligere.