Var Stalin den største russer?

Den tidligere sovjetiske diktator Josef Stalin var manden bag et af de værste rædselsregimer verden har set. Millioner af russere mistede livet under hans styre. Alligevel blander han sig i topstriden i en stor afstem-ning om at være den største og vigtig-ste russer nogensinde, skriver bbc.com.

Det er den russiske tv-station Rossiyo, der står bag kåringen. Stationen har gennemført en landsdæk-kende afstemning blandt dens seere. Oprindeligt kunne seerne vælge mellem 500 kandidater, men nu er feltet snævret ind til 11 personer.

Vinderen bliver annonceret senere i dag.

Putin kan ikke vinde

Flere millioner russere har indtil nu stemt, og Stalin har flere gange ført afstemning til trods for, at han egentlig stammer fra Georgien.

Med alt det han har gjort for landet, kan vi tilgive ham hans fejl

Sergei Malinkovich, leder af kommunisterne i Skt. Petersborg

På listen blandt de tilbageværende kandidater findes også Ivan den Grusomme, Lenin, Katarina den Store og digteren Alexander Pushkin.

"Stalin gjorde Rusland til en supermagt, og han var en af grundlæggeren i koalitionen imod Hitler under Anden Verdenskrig," siger Sergei Malinkovich, der er leder af kommunistpartiet i Sankt Petersborg.

"Med alt det han har gjort for landet, kan vi tilgive ham hans fejl," siger Malinkovich.

Hverken Putin eller Gorbatjov er på listen, da de stadig lever.