Nyheder

Lav skat skal kickstarte økonomi

Skattelettelser kan være med til at kickstarte dansk økonomi ud af krisen. Det mener vicestatsminister Lene Esper-sen (K), der er klar til en skattere-form med flere penge til danskerne, skriver Politiken.

Samtidig gør den nyvalgte konservative leder forud for forårets forhandlinger om en omfattende skattereform op med det tidligere ultimative krav om lettelser i topskatten:

"Jeg vil ikke kortslutte processen ved at lægge mig fast på bestemte modeller."

Skal kunne betale sig at arbejde mere

Hun understreger dog, at et af målene med skattereformen er at gøre det mere attraktivt at arbejde mere:

"Sygeplejersken skal have mere ud af at tage en ekstra weekendvagt eller gå fra deltid til fuld tid. Det er vigtigt, at marginalskatten kommer ned, men der findes mange modeller", siger hun.

Skattereformen skal også begrænse skat på arbejde og i stedet øge skat på forbrug i form af højere grønne afgifter.

Skattelettelser i de første år

"Og så ønsker vi også, at reformen skal være med til at sætte gang i væksten i vores samfund igen. Altså være med til at sikre, at vores økonomi ikke går fuldstændig i stå", siger Lene Espersen.

Det kan ske ved at forskyde reformen, så man giver regulære skattelettelser i de første år og så gradvis kradser pengene ind over de år, reformen skal indfases.

"Med en underfinansiering i starten kan vi i den aktuelle økonomiske situation pumpe lidt flere ekstra penge ud i samfundet og samtidig sikre, at reformen er holdbar på sigt. Det er den model, jeg umiddelbart er mest tiltrukket af", siger Lene Espersen til Politiken.