Nyheder

Tager mobilen med til det hinsides

Ikke nok med at vi tager mobilen med os i skole, på date og på toilettet. Nu er vi sågar begyndt at tage den med os i døden. Ifølge amerikanske bede-mænd er det blevet helt normalt at lægge den afdødes mobiltelefon i kisten. Det skriver metroXpress.

Naja Genet May, dansk antropolog og begravelsesrådgiver, er endnu ikke stødt på tendensen herhjemme, men mener, at den også vil brede sig til Danmark inden for de næste ti år.

"Der er ingen tvivl om, at vi vil se det samme i takt med at de generationer, der bruger mobiltelefoner i dag, begynder at gå bort. Den måde, man begraves på, afspejler måden, man levede på, og folk er i højere grad begyndt at iscenesætte døden," siger hun og nævner en afdød mand, som skulle have favoritfodboldklubbens flag lagt over kisten, som eksempel.

Tænk lige en gang om nogen svarede

Men hvorfor vælger nogen at lade sig begrave med mobilen?

"Jeg har oplevet folk, som fortæller, at de vil ringe til den afdøde, efter han er blevet begravet. Der er jo ingen, der svarer, men de vil gerne have den forbindelse," siger Pam Vetter, en bedemand fra Los Angeles, til siden msnbc.com.

Herhjemme kan det dog ikke lade sig gøre at ringe til en afdød. Skulle man få lyst til at lægge en mobil i kisten, skal batteriet i henhold til reglerne først pilles ud, så der ikke spredes tungmetaller i jorden, fortæller Naja Genet May.