DSB opretter antibøllekorps

Det skal være slut med fodboldhooli-gans, der går amok i togene. DSB vil specialuddanne 25 medlemmer af sit togpersonale til et antibøllekorps, skriver metroXpress.

"Vi bruger millioner hvert år på deres ødelæggelser, mens de samtidig skræmmer personale og passagerer. Det er vi trætte af. Det her projekt vil give meget få episoder, hvor kunder og medarbejdere føler sig utrygge," siger togpersonalechef Erik Christensen.

Korpset vil blive specialtrænet i konflikthåndtering.

"De vil blive ekstra gode til at tale en situation den rigtige vej. De vil kunne snakket lysten til at smadre ting ud af folk," siger Erik Christensen og fortsætter:

"Jeg vil slet ikke udelukke, at de skal lære selvforsvar. Men i de få situationer, hvor man ikke kan tale situationen til ro, skal de vende ryggen til og fordufte."

Venter pĂĄ perronen

DSB er netop nu i gang med at sammensætte undervisningsforløbet. DSB's problem med flokke af hooligans har hidtil været, at man ikke ved, hvornår de tager toget hjem fra kampene. Hvis en kamp slutter klokken 18 i Århus, kan københavnske hooligans tage toget med det samme - men tit går de i byen og tager først et tog senere.

"Det betyder, at det er tilfældigt personale, der møder dem," siger Erik Christensen.

Antibøllekorpset skal derfor stå på perronen og vente, indtil gruppen af hooligans tager hjem. Korpset vil være i togene allerede fra foråret ved de såkaldte højrisikokampe, mens den fulde effekt vil kunne mærkes fra sommerferien.

DSB brugte 2,5 millioner på at reparere ødelæggelser lavet af hooligans i 2008.