Nyheder

Becel - medicin eller fødevarer?

Fødevareproducenten Unilever er idømt en bøde på 40.000 kroner for vildled-ende markedsføring af det kolesterol-sænkende produkt Becel pro-activ, op-lyser Forbrugerrådet.

Forbrugerrådet har anmeldt virksomhed-en fire gange.

"Det er et produkt, der ligger på græn-sen mellem medicin og fødevarer. Der-for skal der være en advarsel om, at det udelukkende er til personer, der har for højt kolesteroltal og ønsker at sænke det," siger Sofie Krogh Holm, fødevarepolitisk medarbejder i rådet.

Skadeligt for gravide og børn

Forbrugerrådet har blandt andet krævet, at emballagen mærkes med oplysning om, at det kun må spises af målgruppen, og det kan være skadeligt for gravide, mindre børn og personer, der allerede tager medicin for forhøjet kolesteroltal.

"Det er ikke svært at forestille sig, at når produktet først er kommet indenfor hjemmets fire vægge, så spiser hele familien det. Også børnene som ellers burde holde sig fra det," siger hun.