Nyheder

Klodens temperatur er faldende

Mens miljøforkæmpere på klimatopmødet i Polen har arbejdet hårdt for at brem-se en global opvarmning, har naturen selv taget affære. Det bliver nemlig koldere på kloden, skriver Jyllands-Posten. 2008 tegner således til at bli-ve det koldeste år siden 1999, oplyser forskningsleder Jens Hesselbjerg Chri-stensen fra Danmarks Klimacenter, DMI.

"Vi regner med, at 2008 bliver ca. 0,1 grad koldere end 2007. Forklaringen er, at vi lige nu har en kraftig La Niña, der giver nedkøling i Stilleha-vet," siger han og erkender, at verden ikke er blevet varmere i 10 år.

Samtidig vokser også havisen omkring Nordpolen, fortæller seniorforsker Rasmus Tonboe fra DMI.

"Efter at vi i 2007 så den mindste udbredelse af havisen nogensinde, er isen nu på vej op. Der er lidt lys i mørket," siger den danske is-ekspert til avisen.

Dermed tyder noget på, at de seneste forudsigelser om en isfri Nordpol allerede omkring 2015 næppe bliver virkelighed.