Nyheder

Jensby: Min identitet er stjålet

Asger Jensby, administrerende direktør for JMI Invest A/S, der ejer halvdelen af IT Factory, er nu blevet hovedperson i en skattesag, der handler om bevidst skatteunddragelse af særlig grov karakter. Jensby fortæller til TV 2, at han kender til anmeldelsen, men at han føler sig udsat for identitetstyveri.

"På nuværende tidspunkt har jeg ikke fået bekræftet, hvad der er substansen i sagen. Jeg har ringet til Skat, der fortæller, at jeg skal henvende mig til politiet," siger Jensby. Han afviser alle anklagerne om svindel.

"Den orientering jeg har fået indikerer for mig, at der er nogen, der har stjålet identiteten; dels for min kone og dels for min virksomhed Troya Private Eqiuities," siger Asger Jensby.

Troya Private Equities er ifølge epn.dk et firma, som Asger Jensby har fået af Stein Bagger.

Strafferamme på otte års fængsel

Sagen handler angiveligt om, at Asger Jensby har udstedt fakturaer til JMI Invest og derefter ladet store beløb udbetale til sig selv, men uden at oplyse det til Skat.

Du har ikke sendt fakturer til JMI og trukket beløb ud derfra, som du ikke har oplyst til Skat?

"Nej, det har jeg ikke. Der er to fakturer i indeværende år i Troja Private Equity, som er helt normale fakturer med moms på, og momsen er afregnet. Det er de eneste aktiviteter omkring Troja Private Equity i 2008," siger Jensby til TV 2.

Så du afviser alle beskyldninger?

"Ja,på nuværende tidspunkt har jeg ikke fået bekræftet, hvad der er substansen i det her. Jeg har ringet til Skat og fået at vide, at jeg må henvende mig til politiet."

Du mener, at der er tale om identitetstyveri?

"Det er min faste overbevisning, ja!"

Så du har ikke svindlet?

"Absolut ikke."

Asger Jensby risikerer otte års fængsel, hvis han bliver dømt i sagen.