Nyheder

Fortsat stigning i huse til salg

Det bliver fortsat flere huse til salg. Næsten 41.000 parcel- og række-huse var til salg i november - 27 procent flere end i november 2007, viser tal fra Realkreditrådet.

Tallene viser også, at de gennemsnit-lige udbudspriser er på vej ned. Siden toppen i september 2007 er de faldet med næsten fem pct. Den gennemsnitlige pris et hus var sat til salg for i november var 16.190 kr. pr. m2. De lavere priser er ifølge økonom i Realkredit Danmark Jakob Kongsgaard Olsson en god nyhed for det danske samfund.

"De lavere udbudspriser er en god nationaløkonomisk nyhed, da lavere udbudspriser er noget nær den eneste kur, der kan bringe boligmarkedet på ret køl. I kombination med skattelettelser og udsigten til lavere renter taler lavere udbudspriser for en hurtigere tilpasning på boligmarkedet i det kommende år," siger han.

Hvor antallet af huse til salg stiger, er udbuddet af ejerlejligheder derimod over 10 procent lavere end sidste år. Nedgangen skyldes især udviklingen i Århus og Københavnsområdet, hvor udbuddet af ejerlejligheder er faldet markant. For ejerlejligheder er den gennemsnitlige udbudspris ifølge Realkreditrådet faldet til 24.909 kroner pr. kvadratmeter - det svarer til et fald på ni procent i forhold til november sidste år.

Dermed kan en typisk ejerlejlighed på 80 kvadratmeter udbydes til cirka 1.990.000 kroner - der er dog betydelige regionale forskelle for denne boligtype.

I alt var der knap 65.000 boliger til salg på internettet ved udgangen af november 2008. Det er 17 procent flere end på samme tidspunkt sidste år.