Nyheder

Fogh: Jeg er ikke NATO-kandidat

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) understreger, at han ikke kandiderer til en post som NATOs nye generalsekretær, som afløser for hollænderen, Jaap de Hoop Scheffer.

Forleden nævnte det tyske ugemagasin Der Spiegel Fogh som spidskandidat foran navne som den tidligere britiske forsvarsminister Des Brown og Polens eks-præsident Alexander Kwasniewski.

"Jeg kan ikke gøre andet end at genta-ge, hvad jeg nu har sagt ret mange gan-ge: Nemlig at jeg ikke er kandidat til nogen international post," siger Fogh.

Indrømmer toppost kan være vigtig

Han erkender dog, at en international toppost kan være interessant for Danmark. Anders Fogh Rasmussens forgænger som Venstres formand, forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, deltog i opløbet om posten som Natos generalsekretær med støtte fra daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussens regering. Men blev forbigået.

"Det er altid interessant for et land at få en toppost, men jeg er bare nødt til at gentage, hvad jeg nu har sagt flere gange: Jeg er ikke kandidat," siger Anders Fogh Rasmussen.

Spørgsmål: Og det står hugget i marmor?

"Nu har jeg sagt det så mange gange. Jeg kan jo ikke gøre meget mere, vel," siger statsministeren.