Nyheder

Vidner: Der var blod over det hele

Over 100 personer er blevet dræbt ved terrorangrebene i den indiske by Mumbai, men endnu flere var så tæt på begivenhederne, at de kunne fortælle om det til de medierne.

Her følger et par udpluk af øjenvidners beretninger fra de voldsomme begivenheder:

Andreas Liveras, britisk vidne til BBC:

"Da døren til elevatoren åbnede, steg de to japanske mænd, vi havde kørt med, ud. Men med det samme signalerede de til os, at vi ikke skulle stige ud. Da japanerne kom ind i elevatoren igen, blev den ene af dem ramt bag i benet. Der var kød og blod over det hele"

Andreas Liveras til BBC:

"Vi havde gemt os under et bord, da de slukkede for alt lyset. Men maskingeværsalverne stoppede ikke, og vi løb ud i køkkenet og videre ned i kælderen, før vi kom op i en salon, hvor vi befinder os nu."

Alex Chamberlain, britisk gæst på Oberpi-hotellet

"En fyr baner sig vej ind i rummet med en maskinpistol. Han var klædt i vestligt tøj og han spurgte efter britiske og amerikanske turister.Han bad folk række deres hånd i vejret, hvis de var briter eller amerikanere.Min ven sagde til mig: "Spil ikke en helt. Fortæl ikke, at du er britisk."

Bhairavsingh Sinha, indisk vidne:

"På det tidspunkt, hvor jeg løb tilbage til min familie, havde de mænd dræbt så mange mennesker"

Kvindelig gæst på Taj Mahal Hotel:

"Det er uden sammenligning den værste oplevelse i hele mit liv. Vi kunne høre militæret løbe igennem hotellet. Brandmænd brød gennem døren til vores værelse og smadrede vinduerne, og vi kravlede ned af trappen." kvindelig gæst på Taj Mahal Hotel.

Nasim Inam, ved hovedbanegården:

"De gik i sorte t-shirts og jeans. De havde store pistoler. De skød tilfældige folk ned og så løb de væk.I sekunderne efter faldt folk til jorden."

David Coker, australsk studerende på Café Leopold:

"Vi havde bogstaveligt talt lige bestilt vores mad, da vi hørte noget, vi troede var fyrværkeri. Men folk begyndte at skrige. Jeg vendte mig om, og folk kravlede væk, for de kunne ikke gå."

Kilder: bbc.co.uk, cnn.com, Al Jazeera