Nyheder

Økologer forlanger handling fra Fogh

Grøn energi er vejen frem. Statsminis-ter Anders Fogh Rasmussens (V) nye mere miljøvenlige linje bliver godt modtaget i Det Økologiske Råd. Men der er behov for handling, lyder det.

"Det er glædeligt, at statsministeren nu erkender, at det var en fejl at skære ned på den grønne energi- og klimaindsats. Ikke alene gentager han løftet om frigørelse fra afhængigheden af fossile brændsler, men han stiller også en grøn skattereform i udsigt," siger formanden for Det Økologiske Råd, Christian Ege.

Langt fra løfter til virkelighed

Men lave indkomster bliver relativt hårdest ramt af grønne afgifter, og det skal regeringen tage hensyn til i en reform, påpeger rådet.

Rådet understreger også, at der er lang vej igen, før Foghs grønne kurs bliver troværdig. Blandt andet er der behov for at indføre kørselsafgifter, for eksempel bompenge, hvis man skal få danskerne over i den kollektive trafik, lyder det.