Nyheder

Fogh: Rejserne er nødvendige i dag

"Jeg må ligeud sige, at de, der ikke kan forstå, at det er nødvendigt med rejseaktivitet, har overhovedet ikke forstået, hvad det vil sige at varetage et lands interesser i en moderne globaliseret verden."

Sådan forsvarede Anders Fogh Rasmus-sen (V) i går sine 59 rejsedage i år.

Ifølge Jyllands-Posten er Fogh den klart mest rejsende statsminister i norden. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt har 30 rejsedage i udlandet mod 43 til Norges Jens Stoltenberg.

Anders og Per på farten

Anders Fogh Rasmussen (V) har rejst næsten lige så meget i år, som dengang han var formand for EU. Fraregnet ferieperioder har han i år haft 59 arbejdsdage i udlandet. Dagene er fordelt på 25 rejser til i alt 20 lande, viser en optælling foretaget på baggrund af oplysninger på Statsministeriets hjemmeside.

Fogh opholder sig næsten lige så meget i udlandet, som udenrigsminister Per Stig Møller (K), der ifølge Udenrigsministeriet i år har haft 70 arbejdsdage uden for landets grænser.

Rejseaktiviteterne er blandt hovedforklaringerne til rygterne om Foghs kandidatur til en international toppost. Rygter, som i går fik tillidsfolk i Venstres bagland til at efterlyse en klar aflysning af kandidaturet fra Foghs egen mund.