Nyheder

Globetrotter Fogh: 31 rejser i år

Rygterne om, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er på vej væk fra dansk politik, er sejlivede - og har nu bredt sig til egne rækker. Venstres bagland efterlyser en klar udmelding om, hvorvidt Fogh bliver i dansk politik eller har det ene ben ude af Christiansborgs dør.

Tager man et kik på statsministerens rejseaktiviteter det sidste år, har Anders Fogh Rasmussen da også været usædvanligt meget ude at rejse: 31 gange bliver det faktisk helt præcis til, inden året er omme.

Januar

Den 6. januar rejste Anders Fogh Rasmussen til Paris, og den 14. var han igen tilbage i Frankrig - denne gang på en privat rejse. Den 14. var statsministeren i Bruxelles, og den 29. var turen kommet til Slovenien.

Februar

Den 3. rejste Fogh fire dage til Indien, og den 27. gjaldt det et besøg hos den amerikanske præsident George W. Bush i USA.

Marts

Den 2. gik turen tilbage til Frankrig - igen på en privat rejse - og den 13. stod den igen på et fransktalende land, nemlig Belgien. Her besøgte Fogh Det Europæiske Råd i Bruxelles. Kort efter - den 15. - stod den igen på en privat tur til Frankrig.

April

Den 2. gik turen til Bukarest i et NATO-anliggende, og den 5. stod Finland for tur i forbindelse med et møde i ELDR (liberale venner). Den 8. gik turen over sundet til Sverige, og den 9. til 10. var Anders Fogh Rasmussen i Litauen, Letland og Estland.

Anders Fogh Rasmussen sluttede aprilmåneds rejseaktiviteter af i Polen den 22. april.

Maj

I maj stod den på to rejser: Den 9. var Anders Fogh Rasmussen i Ungarn, og den 28. stod Israel for tur.

Juni

Den 3. rejste Fogh til Riga, og den 15. var statsministeren i Sverige. Den 19. var turen kommet til Det Europæiske Råd i Bruxelles.

Juli

Den 6. gik turen igen til Frankrig på en privat tur - turen blev afbrudt af et officielt møde i Paris den 13.

September

Septembermåned var store rejse måned. Anders Fogh Rasmussen lagde ud med en tur til Bruxelles den 1. Den 14. var statsministeren at finde i Afghanistan, og den 17. var Fogh i Kosovo. Dagen efter - den 18. - kunne man se billeder af Anders Fogh i Athen, og den 23. stod den på New York i FN-regi.

Oktober

I forrige måned var Fogh 6 dage i Kina fra den 15. - den 27. gjaldt det Nordisk Råd i Helsinki, og den 30. var Fogh tilbage hos sine liberale venner (ELDR), denne gang i Stockholm.

November

Anders Fogh Rasmussen har indtil videre befundet sig på dansk jord, men den 17. går turen til Afrika i fem dage og den 26. står Georgien for tur.

I december har Anders Fogh Rasmussen efter TV 2 NYHEDERNES oplysninger endnu ikke planlagt nogle rejser.