Nyheder

Fogh afviser at han er på vej væk

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har til hensigt at stille op til næste folketingsvalg og gentager, at han ikke er kandidat til nogen international post.

"Jeg stiller op ved næste valg, jeg bliver som statsminister, hvis vælger-ne i øvrigt ønsker det. Jeg synes, det er så stærkt, som man overhovedet kan sige det," sagde Fogh.

Udmeldingen kommer, efter der de seneste dage har været fornyet spekulation om hans fremtid i dansk eller international politik.

Venstre holder landsmøde i weekenden og baglandet efterlyser en klar udmel-ding fra Fogh. Senest har borgmesteren i Favrskov Kommune efterlyst klare svar og initiativer fra Fogh.

Kritik fra flere sider

Kritikken fra oppositionen går på Foghs mange udlandsrejser det seneste lange stykke tid, der tolkes, som om han gør sig klar til en international toppost ved at besøge så mange statsledere som muligt.

I Venstres egne rækker har kritikken rod i dårlige meningsmålinger og manglende politiske resultater i efteråret. Men også udlandsspekulationerne er begyndt at gnave internt i partiet.

Søndag taler Fogh på landsmødet, og her forventes det, at han fremlægger regeringens visioner for resten af efteråret, vinteren og det tidlige forår.