Nyheder

Otte-armet væsen slår dinosaurusser

Et otte-armet dyr -Eoandromeda octobrachiata -regerede 300 millioner år før den første dinosaurus satte sine fødder på jorden. Det viser sammenligninger af fund fra sort skifer i det sydlige Kina og fra kvarts i Australien, skriver Discovery.

Fundene er de første i Ediacara-perioden for 635 millioner år siden fra to vidt forskellige miljøer.

Fundene blev først forbundet med hinanden for to år siden ved en konference i Beijing, hvor en kinesisk forsker viste et billede af et usædvanligt otte-armet væsen til den australske forsker James Gehling.

"Han blev så overrasket, at han straks åbnede sin bærbare computer og viste mig et billede af et nyt fossil, der var blevet fundet fra en ny lokalitet i det sydlige Australien, og vi begyndte at spekulere på, om det var det samme dyr," siger Maoyan Zhu til Discovery News.

Levede på havbunden

Han rejste efterfølgende til Australien for at sammenligne fossilerne, og nu har de netop offentliggjort deres resultater i tidsskriftet Geology.

Forskerne mener, at væsenet havde en blød krop formet som en kuppel med mange rør-lignende arme, som sad tæt på hinanden.

Dyret skal have levet på havbunden, hvor den har absorberet næringsstoffer fra det omgivende miljø.