Nyheder

Fandt gift i økologiske vine

Når man vælger at købe økologisk vin, er det for at undgå tilsætningsstoffer og rester af sprøjtemidler. Men øko-mærket er ikke altid en garanti: For-brugerrådet har i en test fundet re-ster af sprøjtegifte i fire ud af 16 økologiske vine, skriver samvirke.dk.

De fire vinmærker er: Louis Bernard Organic, Domaine la Riche, Live a Little og Calvet Reserve.

Den sidste af de tvivlsomme økovinen indgår i dagligvaregiganten Coops sortiment, men er straks blevet pillet ned fra hylderne.

Tyder ikke på bevidst snyd

Fundene er i alle tilfælde så små, at de ikke tyder på bevidst brug af sprøjtegift, konkluderer Forbrugerrådets laboratorieundersøgelse. Men Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, siger, at man nu vil afvente resultaterne af Coops egen undersøgelse.

"Og det er klart, at hvis vinen indeholder de mindste rester af sprøjtegifte, kommer den naturligvis ikke tilbage på hylderne," siger han til samvirke.dk.

Det mest sandsynlige er, at forureningen stammer fra andre marker, eller at en enkelt drueleverandør har sprøjtet, hvorefter indholdet er blevet fortyndet ved blanding med druer fra andre leverandører.

Forbrugerrådet målte også indholdet af sulfitter, der kan give allergilignende reaktioner hos særligt følsomme mennesker.

Salget af økologiske vine i Coop er i øvrigt mere end fordoblet på mindre end et år, oplyser salgschef Bo Dysted Lund.