Faderhuset bryder tavshed

Efter beskyldninger om mishandling af børn svarer lederen af Faderhuset Ruth Evensen igen. Det sker i et fire sider langt brev til blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Her anklager sektens leder sin svigersøn for at have misbrugt datteren Sophia Evensen og være drevet af et "religiøst vanvid".

Brevet kommer, fordi datteren i et åbent brev til Folketinget og statsministeren har beskyldt sin mor og Faderhuset for at give børn smæk og for at forbyde hende i at se sin egen datter.

"Vi har af gode grunde ikke kunnet støtte Sophias ønske om, at hendes datter skulle leve sammen med hende og hendes nye mand i USA - en mand som tidligere har misbrugt Sophia selv," hedder det i brevet fra Faderhuset.

I brevet beskylder Ruth Evensen desuden sin Sophia Evensen for at have forladt sin datter og ikke villet se hende.

Sekten blev forleden anmeldt til politiet for at have pisket og sat en pistol for panden af børn midt om natten. Anmelderen er ifølge Ekstra Bladet en person, som selv har pisket børnene. Det fik Børns Vilkår til at opfordre myndighederne til at tvangsfjerne børn fra Faderhuset.

Men det er alt sammen nonsens, lyder der fra Ruth Evensen.

"Mennesker har altid en fri vilje, og medlemmer af faderhuset er til hver en tid velkommen til at forlade kirken. Hvorfor valgte nogen af dem, der står bag anklagerne, at blive i Faderhuset i mange år, hvis forholdene har været så utålelige?," spørger Ruth Evensen i brevet.

Hun afviser al tale om børnemis-handling og siger til det faktum, at en person har politianmeldt Faderhuset og sig selv for at have pisket børn.

"Det er meget frimodigt af ham at stå og bekende sådan noget. Han skulle nok have sagt det til os som lederskab for tre år siden, fordi vi har ikke været bekendt med de ting," siger Ruth Evensen til Ritzau.