Nyheder

Udlejning kan resultere i gæld

Nedturen på boligmarkedet betyder, at flere boligejere er endt med dobbelt husleje, fordi den ene bolig ikke kan sælges. Derfor fristes mange til at leje den ene bolig ud. Men boligejer-nes videnscenter, Bolius, advarer nu boligejere, at de skal tænke sig godt om, fordi udlejningen i værste fald kan føre til livslang gæld.

"Du vil næsten altid tabe så mange penge på at leje boligen ud, at det bedre kan svare sig at sætte salgs-prisen yderligere ned og sælge hur-tigst muligt," siger fagchef Kristine Virén fra Bolius.

Beregning fra Bolius viser, at alt inklusive kan en typisk husejer let sætte 35.000-40.000 kroner til om året på at leje boligen ud, når alle tab og udgifter er medregnet.

Hvis boligpriserne falder yderligere, eller hvis renterne stiger i udlej-ningsperioden, kan det let resultere i en gæld, der forfølger dig resten af livet, advarer Kristine Virén. Ligeledes kan selve det slid, der finder sted i udlejningsperioden, gøre huset endnu sværere at sælge.

"Derfor bør du kun udleje dit hus i et absolut sidste forsøg på at redde privatøkonomien. For eksempel hvis salgsprisen allerede er så langt nede, at en yderligere nedsættelse gæld-sætter dig i uacceptabel grad," siger hun.

Kristine Virén understreger, at det så er særdeles vigtigt, at udlejeren rådfører sig med både en revisor og en advokat for ikke at snuble i skatte- eller lejelovgivningen.