Nyheder

Sterling Airlines går konkurs

Sterling Airlines A/S indgiver i dag konkursbegæring. Alle fly er sat på jorden og alle berørte passagerer er forsøgt kontaktet, oplyser selskabet.

"I de seneste uger har Sterlings ledelse, bestyrelse og hovedaktionær kæmpet for at holde selskabet flyde-nde. Desværre forgæves, og vi har derfor besluttet at indgive konkurs-begæring senere i dag," hedder det i en pressemeddelelse her til morgen.

1234

Er du berørt af konkursen og evt. strandet på en destination i udlandet, vil vi meget gerne høre fra dig her på TV 2 NYHEDERNE.

Send en email til1234@tv2.dkeller MMS til nummeret1234.

Sterling oplyser ikke, hvor mange kunder, der berøres af konkursen.

Salgsdirektør i charterselskabet Star Tour anslår, at det drejer sig om mellem 30.000 og 40.000.

"Sterling har netop i den senere tid kørt en stor kampagne med billige flyrejser," påpeger Stig Elling over for Ritzau.

Rejsende de store tabere

Som de store tabere nævner han de rejsende, som har købt billetter direkte hos Sterling. De har mistet deres penge, mener Stig Elling.

Derimod dækker Rejsegarantifonden for de kunder, der har købt charterrejser.

I de seneste uger har Sterlings ledelse, bestyrelse og hovedaktionær kæmpet for at holde selskabet flyde-nde. Desværre forgæves, og vi har derfor besluttet at indgive konkursbegæring senere i dag

Pressemeddelelse fra Sterling

Sterling beklager den vanskelige situation, som konkursbegæringen sætter de rejsende i. Således har kunder, som har bestilt billetter direkte på Sterlings hjemmeside, ikke mulighed for at få deres billetter refunderet. Det gælder også returrejsen, hvorfor hjemrejsen med andet flyselskab er for egen regning.

Kunder, der har betalt for billetterne med kreditkort, bør kontakte kreditkortselskabet/udstederen eller deres bank for eventuel refundering af ubrugte billetter, meddeler Sterling.

Passagerer, som har booket deres fly gennem et rejsebureau, bør omgående kontakte deres turoperatør.

Hotelgæster kan blive boende

Passagerer, som lige nu befinder sig i udlandet boende på hotel, har stadig mulighed for at blive på hotellet, da det er betalt direkte til Sterlings samarbejdspartnere.

"Med hensyn til billetten retur bliver man desværre nødt til at finde andre alternativer for at komme hjem, skriver Sterling i pressemeddelelsen.

Her gøres der også opmærksom på, at mange rejseforsikringer desværre ikke dækker konkurs. Men Sterling-rejsende opfordres alligevel til at kontakte deres forsikringsselskab for at få en eventuel afklaring heraf.

Så sent som i går lød der ellers optimistiske toner fra Sterling om mulighederne for en redning.

Således citerer Dagbladet Børsen i dag selskabet for, at have modtaget to bindende bud på overtagelse fra potentielle købere, der begge vil føre selskabet videre.

"Begge er meget seriøse, og der er penge på bordet. Nu kigger advokater og Sterlings bestyrelse på de to bud og beslutter sig," siger Sterlings kommercielle direktør, Michael T. Hansen, til Børsen.

Men det var altså før nattens beslutning om at indgive konkursbegæring.

Sterlings skæbne har gennem længere tid været uvis. Selskabet har ved flere lejligheder sagt, at det bløder, som mange andre i branchen, og der har været tvivl om ejeren, islændingen Palmi Haraldsson, har formået at tilføre tilstrækkelig kapital.