Nyheder

Nordjyske præster advarer mod heks

En gruppe aalborgensiske præster fra både folke- og frikirker advarer foræl-dre imod at tage deres børn til et hal-loween-arrangement i Aalborg Zoo, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Ved arrangementet deltager Danni Druehyld, og hun er erklæret heks.

"Vi taler ikke om en skuespiller eller en, der i dagens anledning har klædt sig ud, men om en person som i en lang årrække har praktiseret heksekunst, og som tager disse ting alvorligt," siger sognepræst ved Vor Frelsers Kirke, Vagn Folkerman.

"At lade sine børn komme under indfly-delse af en erklæret heks og lade dem udstyre med heksebryg og amuletter er efter vores mening ikke ansvarligt," forklarer han.

Dæmoniske energier

Selv tager han erklærede hekse særdeles alvorligt.

"Nogen mener, der findes 3.000 hekse. De laver påkaldelser, men behøver ikke gå i sort tøj. De påkalder små åndsmagter, små afguder. Man kalder det energier, men i kristen forstand er det dæmoner, man påkalder sig. Bare du deltager i et arrangement som det i Zoo, kan du blive påvirket. Mange mennesker kommer i disse år til os med store problemer efter at have været i nærkontakt med okkulte fænomener og mennesker, der praktiserer okkultisme. De påvirkes - også når de ikke selv tror på de okkulte kræfter," siger præsten.

Præsterne mener, at Aalborg Zoo overskrider grænsen fra teater til religion, fordi de har hyret en person, der tror på det, hun laver.

Aalborg Zoo afviser præsternes kritik.

"Jeg er meget uenig med præsterne i, at det er et religiøst arrangement. Det må stå for deres egen regning," siger havens kommunikationschef, Søren Sørensen, til NORDJYSKE Stiftstidende og peger på, at det er 100 procent underholdning og 0 procent religion, når Danni Druehyld laver heksebryg og amuletter med børn i Aalborg Zoo.