Nyheder

Nationalbanken hæver renten

Danmarks Nationalbank har besluttet at hæve renten til 5,50 procent, oplyser banken her til morgen. Det er en stigning på 0,5 procent.

Samtidig fastholdes diskontoen og foliorenten, oplyses det.

Renteforhøjelsen sker på grund af fortsat pres mod den danske krone.

Det er kun få uger siden, renten sidst blev sat i vejret. Den 7. oktober satte Danmarks Nationalbank overraskende renten op fra 4,6 procent til 5 procent.

Den danske nationalbank går med rentehævningen mod strømmen i resten af verden - dagen efter gik en række af verdens førende centralbanker sammen om en kollektiv rentesænkning for at forsøge at lægge en dæmper på den globale finanskrise.

"Det er klart at en renteforhøjelse ikke lige er den medicin, som dansk økonomi har brug for lige for øjeblikket. Det er dog ikke et hensyn Nationalbanken kan tage, som alene fastsætter renten ud fra hensynet om at fastholde kursen på danske kroner overfor euro," siger Anders Matzen, cheføkonom i Nordea.