Nyheder

Højere skat giver efterløns-tvivl

Danskernes støtte til efterløns-ordningen forsvinder som dug for solen, hvis det vil koste dem mere i skat i fremtiden, skiver Børsen.

Det viser en ny måling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen.

Med højere skat forude står næsten to ud af tre danskere af og foretrækker i stedet at trimme efterlønnen nu, viser målingen. Og højere skat er netop konsekvensen, understreger Jørgen Søndergaard, formand for regeringens Arbejdsmarkedskommissionen.

Måling ikke som de andre

Han finder målingen meget interessant, fordi den i modsætning til så mange andre målinger stiller et rigtigt valg op for danskerne.

"Det er tankevækkende, at danskernes holdninger til efterløn ændres så markant, når det bliver gjort klart for dem, at efterløn ikke er et gratis gode. Højere skat er en sandsynlig konsekvens af at afvise enhver ændring i efterlønnen. Det samme er et sundhedsvæsen og et skolevæsen med alvorlig personalemangel. Det er naturligvis op til politikerne at afveje de forskellige hensyn, men man stikker befolkningen blår i øjnene, hvis man lader som om prioriteringer er unødvendige," siger Jørgen Søndergaard.

Det er tankevækkende, at danskernes holdninger til efterløn ændres så markant, når det bliver gjort klart for dem, at efterløn ikke er et gratis gode

Formand for Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard

DF og S ikke diskussionslystneSelv om danskerne faktisk bakker op om et indgreb i efterlønnen, som kan fjerne den varslede ekstraregning på skatten i fremtiden, så ligger lysten til at diskutere efterløn på Christiansborg stadig på det absolutte nulpunkt. Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne afviser at tage fat i efterlønnen igen. Det skriver dagbladet Børsen