Nyheder

Mystik om UFO i britiske 'X-files'

Blandt det materiale, som det britiske forsvarsministerium har offentliggjort, er denne video af en mulig UFO.

Et passagerfly fra Alitalia var ved at støde sammen med et uidentificeret fly-vende objekt i luften over Kent i Stor-britannien i 1991.

Trods en længere efterforskning blev det britiske forsvarsministerium nødt til at henlægge sagen som uopklaret, viser netop offentliggjorte sagsakter fra ministeriet.

UFO-sagen er blot en enkelt af næsten 200 hemmeligtstemplede dokumenter om UFO'er, som det britiske nationalarkiv lægger på nettet i løbet af de næste år.

Kan ikke forklare hvad piloterne så

Flyet fra Alitalia er en af de få sager i det meget omfattende materiale, som det ikke er lykekdes at finde en naturlig forklaring på.

Flyet var i gang med indflyvningen til Heathrow-lufthavnen, da luftkaptajnen råbte "Se der" til andenpiloten.

Andenpiloten kiggede ud af vinduet, og de to så begge et brunt missilformet objekt passere over flyet.

Hverken de civile luftfartsmyndigheder eller en militær undersøgelse af sagen har kunnet forklare, hvad piloterne så.

Der var hverken vejrballoner, andre fly, missiler eller rumraketter i nærheden konkluderede forsvarsministeriet inden sagen blev henlagt.

Skulle skyde UFO ned

De første UFO-sager blev offentliggjort i maj måned i år, og nu er de næste 19 sager blevet offentliggjort online.

Den aktuelle omgang sager indeholder blandt andet vidneudsagn fra en pilot på et amerikansk jagerfly, der blev beordret til at skyde en UFO ned over East Anglia i England. Han så ikke UFO'en selv, men den kunne ses på flyets radar.

Blandt de mere kuriøse sager er et brev fra en kvinde, der hævder at komme fra stjernen Sirus. Hendes rumskib med to "spektranere" med "Mr. Spock ører" styrtede ifølge hendes forklaring ned under Anden Verdenskrig.