Nyheder

Ministre: Fogh er på vej væk

Trods statsministerens gentagne forsøg på at dementere rygterne om sit kandidatur til en international toppost, spår flere medlemmer af den danske regering, at Anders Fogh Rasmussen gerne vil skifte dansk politik ud med et stort job i udlandet, skriver Jyllands-Posten.

Selv om antallet af internationale topposter er reduceret efter det irske nej til Lissabon-traktaten, gætter regeringsmedlemmer på, at særligt generalsekretærposten for Nato har statsministerens bevågenhed.

Andre hælder til, at statsministeren snarere vil blive hjemme efter uger med dårlige meningsmålinger og intern kritik. Ikke mindst efter det konservative magtskifte, hvor finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) er den konservative leder, Lene Espersen, underlegen i popularitet. Partiformand Pia Kjærsgaard (DF) har længe haft statsministeren under mistanke for at gå efter generalsekretærposten i Nato. Men for at skabe ro på bagsmækken opfordrer hun statsministeren til at dementere rygterne ved at garantere, at han også står i spidsen for Venstre i næste valgkamp.

"Den sikreste vej for Venstre ville være, hvis Anders Fogh Rasmussen sagde, at han også stiller op som statsminister ved næste valg. Det ville give en fantastisk ro både udadtil og indadtil," siger hun til Jyllands-Posten.