Nyheder

Studenterjaguaren fylder 60 år

Gyngehest, Presset Citron, Slumstormerkampvogn, Hippiejeep, Studenterjaguar, Fransk Sardindåse, Det Rullende Vaskebræt eller Det Flyvende Tæppe. Kært barn har mange navne, og den franske bil 2CV har været både elsket og hadet, siden den første model blev præsenteret for 60 år siden. Navnet 2CV (Deux Chavaux) betyder 2hk. Det var relevant i forhold til det daværende system i Frankrig, hvor man betalte afgift efter, hvor mange hk bilen havde.

Skrottet på grund af krigen

De første prototyper af 2CV'en blev allerede fremstillet i 1939, men på grund af Anden Verdenskrig stoppede forsøgene, og alle prototyper blev destrueret. Først i 1948 præsenterede Citroen den første 2CV for offentligheden på motorshowet i Paris, og pariserne syntes, det var den mest mærkelige bil, de nogensinde havde set.

Billig og plads til en sæk kartofler

Bilen var designet til at have plads til 4 passagerer og en 50 kg sæk med kartofler. Den første 2CV havde kun en enkelt forlygte og blev hurtig kendt for at være en meget stabil og billig bil, især for folk på landet. Senere blev 2CV'en populær over hele verden. Indtil produktionen stoppede i 1990 blev der fremstillet over 9 millioner 2CV'er af forskellige typer.

For at fejre bilens fødselsdag er der en større udstilling af 2CV-biler gennem tiderne i Paris. Den løber fra den 4. til den 19. oktober.