Nyheder

Ringkjøbing nævnt som bank i fare

Ringkjøbing Bank, der i dag er blevet opkøbt af Vestjysk Bank sammen med Bo-nusbanken - er de seneste banker i ræk-ken af danske banker, der er blevet tvunget til at kaste håndklædet i ringen og få hjælp af andre banker.

For en uge siden var det Ebh Banken, der blev ofre for den globale finanskrise - og i juli gik Roskilde Bank konkurs.

Toppede liste over banker i fare

Ifølge chefanalytiker i Danske Bank Steen Bocian har almindelige bankkunder ingen mulighed for at vide om deres bank bliver det næste offer i rækken af banker, der bukker under for at have for store udlån i forhold til indlån.

Berlingske Tidende offentliggjorde imidlertid for et par uger siden en liste over Danmarks mest udlånseksponerede banker - en liste, der ifølge avisen, kan give et fingerpeg om, hvilke banker, der er mulige kandidater.

Som det fremgår, topper både Ringkjøbing bank og Ebh Bank listen med en udlånsvækst på henholdsvis 256 og 460 procent.

Advarer mod at handle i panik

Direktør i Dansk Aktionærforening, Charlotte Lindholm, advarer dog bankkunder om at handle i panik:

"Om man skal sælge sine aktier, kommer jo selvfølgelig an på, hvor man har købt sine aktier, men man skal aldrig gøre noget i panik, og som almindelig bankkunde skal man ikke sælge sine aktier. Men det betyder ikke, at man ikke skal tænke sig om, inden man køber aktier," siger hun til nyhederne.tv2.dk

Udlånsoverskuddet betyder bankens forhold mellem ind- og udlån.