Nyheder

Den tyske regering redder storbank

Bankaktierne på børsen i Frankfurt styrtdykker, efter at de tyske myndig-heder har reddet Hypo Real Estate fra at komme i klemme i finanskrise.

Finansministeriet i Berlin bekræfter at have udstedt en gigantisk bankgaran-ti på 35 milliarder euro (261 mia. kr.) til Hypo Real Estate, et af Tysk-lands største finanshuse, hvis likvidi-tet nu skal være sikret langt ind i 2009. Ifølge finansministeriets talsmand er bankgarantien nødvendig for at sikre en række privatbankers hjælpepakke til storbanken, som ikke får dækning for allerede tabte penge.

Skatteyderne kan dog blive bedt til kassen, hvis banken bliver nødt til at indfri garantien.

Aktierne styrtdykkede

Hypo Real Estate, der har hovedsæde i München og beskæftiger 1900 medarbejdere, er kommet ud i et finansielt stormvejr, fordi bankens datterselskab Depfa ikke længere kunne refinansiere kortsigtede, milliardstore kreditter.

Bankens aktiekurs styrtdykkede i dag efter børsåbningen i Frankfurt med 68,87 procent til 4,20 euro (31,3 kroner) pr. aktie, mens også Commerzbanks og Deutsche Banks aktier raslede henholdsvis 25,16 og 6,70 procent ned.

Det er anden gang, at forbundsstaten træder til for at redde en bank med hjælp af statsstøtte på trods af, at både finansminister Steinbrück og forbundskansler Angela Merkel gentagne gange har kaldt den tyske banksektor for stabil og afvist at følge i USA's fodspor med massive regeringsindgreb.