Nyheder

Bankkrisen kræver ofre i Europa

Flere europæiske regeringer måtte i lø-bet af weekenden komme vaklende finans-virksomheder til undsætning - senest har regeringerne i Belgien, Holland og Luxembourg har besluttet at indskyde 11,2 milliarder euro (godt 83 mia. kr.) i Fortis.

Skridtet er del af "koordinerede til-tag fra de tre regeringer og deres res-pektive tilsynsmyndigheder for at støt-te Fortis", hedder det i en erklæring udsendt af regeringerne. Det kommer, efter at Fortis-aktierne tabte næsten 21 procent i værdi på børsen i Amsterdam i fredags.

Siden årsskiftet har den hollandsk-belgiske finansgruppe, der spænder over bank-, forsikrings- og kreditvirksomhed, mistet 71 procent af sin værdi.

Bradford & Bingley i UK

Samtidig bekræfter den britiske regering ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at den kriseramte bank Bradford & Bingley bliver nationaliseret

Den del af Bradford and Bingley, som varetager almindelige ind- og udlån, sælges til den spanske bank Santander for 612 millioner pund, siger regeringen.

Bradford and Bingley er den anden bank i Storbritannien, som i år er nationaliseret af regeringen. Den første var Northern Rock. Begge banker blev indfanget af den finanskrise, der skyldes voldsom spekulation med boliglån.

Bradford and Bingley er Storbritanniens 8. største bank for boliglån.

Tysk bank undgår konkurs

I Tyskland rapporterede den tyske udgave af Financial Times sent i går, at Hypo Real Estate var på randen af kollaps. Men natten til mandag skrev det tyske nyhedsbureau dpa, at banken foreløbig har undgået konkurs efter at have fået støtte fra et tysk bankkonsortium.

Der var ikke umiddelbart flere oplysninger om aftalen.