Nyheder

Hjælpepakke lader vente på sig

Den lovgivning, der skal til for at frigive op til 700 milliarder dollar i hjælp til USA's finansielle sektor, kan tidligst komme til afstemning i Senatet onsdag, oplyste kilder tæt på forhandlingerne om redningspakken i dag.

Kongressens ene kammer, Repræsentan-ternes Hus, vil stemme om redningsplan-en mandag, siger formanden for det stedlige finansudvalg, Barney Frank, en demokrat. Men Kongressens andet kammer, Senatet, står over for mere komplekse problemer i forbindelse med vedtagelsen af love.

Jødisk helligdag sætter stopper for vedtagelse

Inden lovforslaget kommer til afstemning, skal ledende lovgivere først have fastslået, hvorvidt nogle senatorer planlægger at introducere proceduremæssige forhindringer, der kan få en vedtagelse af loven til at trække ud. Blandt andet vil en jødisk helligdag, der begynder ved solnedgang mandag, sætter en stopper for Senatets arbejde hele tirsdagen.

"Det tidligste tidspunkt, Senatet kan se på sagen, er onsdag," siger en kilde, der ikke ønsker sit navn frem, mens en anden kilde hos Demokraterne siger, at der vil blive taget proceduremæssige skridt, der gør en afstemning om lovforslaget mulig onsdag.