Nyheder

Ingen livline til USA's økonomi

Der er stadig ikke enighed om den redningsplan, som skal sprøjte et historisk højt beløb ind i den amerikanske finanssektor og sætte gang i den vaklende amerikanske økonomi.

I aftes havde præsident George W. Bush ellers inviteret både den republikan-ske partifælle, John McCain, og hans demokratiske rival til præsidentpos-ten, Barack Obama, til Det Hvide Hus for at bane vej for en bred aftale. Med ved bordet sad også ledende medlemmer af Kongressen, men der kom ikke noget ud af mødet, som flere demokrater betegnede som direkte skidt.

"McCain er kommet for at spille helt"

Samtidig beskyldte Demokraterne McCain for ikke at have bidraget til en løsning.

"McCain er bare kommet her for at forsøge at spille helt," lyder det fra det demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus, Allen Boyd.

Heller ikke et møde i Kongressen mellem de forskellige parter og finansminister Henry Paulson endte med noget resultat, og flere kongresmedlemmer og senator John McCain afviser, at der på noget tidspunkt har været rigtig enighed, sådan som det ellers forlød tidligere i aftes.

Mere forvirring end klarhed

Og der er, som nyhedsbureauet Reuters udtrykker det, mere forvirring end klarhed om den plan, som Bush har bedt Kongressen om at vedtage så hurtigt som overhovedet muligt.

"Den annoncerede aftale er helt åbenlyst ikke en aftale," sagde den republikanske senator Richard Shelby, som sidder i Senatets bankudvalg.

McCain er bare kommet her for at forsøge at spille helt

Allen Boyd, Demokraterne

Der ligger altså en del arbejde foran de amerikanske folkevalgte, når de i dag genoptager arbejdet med at file løs på de mange knaster.

Bekymrede over svimlende beløb

Blandt andet er mange konservative republikanere bekymrede over de svimlende 3600 milliarder kroner, som der lægges op til skal bruges på at puste nyt liv i de store finanshuse med åndedrætsbesvær, så de igen kan begynde at finansiere husejere og erhvervsdrivende i USA.

Et andet punkt i planen, som giver anledning til uenigheder, er, hvor mange penge, der skal gives til chefer i forskellige finanshuse, som er villige til at samarbejde med staten. Her vil Demokraterne gerne have sat nogle klare begrænsninger, beretter Reuters.

I aften er der planlagt tv-debat mellem Obama og McCain. Obama har fortsat tænkt sig at stille op trods krisen, men McCain har sagt, at han ikke kommer, før der er fundet en plan for en løsning på de økonomiske vanskeligheder.