Nyheder

Lufthavnsdirektør advarer Fogh

Københavns Lufthavne kan blive hårdt ramt, hvis SAS sælges til Lufthansa, og nu har lufthavnsdirektør Brian Petersen placeret sig selv i frontlin-jen af løftede pegefingre.

Direktøren har ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten sendt et brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for at advare om farerne for Danmark.

"Jeg frygter, at et salg af SAS kan betyde, at danskerne får dårligere forbindelser ud i verdenen og ud i Europa," siger Brian Petersen.

Der spekuleres i de alvorlige konsekvenser, som det kan få, hvis København mister pladsen som det nordlige knudepunkt i Europa. I Transportministeriet fastholder man dog de høje ambitioner, der i 2005 blev præsenteret i regeringens strategi for dansk luftfart frem mod 2015.

København kan miste knudepunkt

Københavns Lufthavn skal være et knudepunkt i nordeuropæisk trafik. Det antyder, at København som knudepunkt spiller en rolle, hvis staten skal sælge sin aktieandel i SAS.

"Målsætningerne i Dansk Luftfart 2015 står ministeriet fast på," siger ministeriets pressechef, Jesper Damm Olsen til Jyllands-Posten.